BULËZAT 2

BULËZAT 2
Author: Ana Prvacki, Carolyn Christov-Bakargiev et al.
Publisher: AR T HO US E
Language: Albanian
Pages: 348
Size: 12 X 18.4 cm
Weight: 630 g
Binding: Softcover
ISBN: 9789928334008
Availability: In stock
Price: €10.00
Add Items to Cart
Product Description

Një botim i lindur në kontekstin e pandemisë covid-19, në një situatë izolimi e distancimi social. “Bulëzat” është një kolanë me përkthime në shqip të teksteve nga autorë që kanë shënjuar në mënyrë të rëndësishme mendimin bashkëkohor dhe diskutimin teorik në fushat e artit, filozofisë dhe shkencave humane. Edicioni 2021-2022 i lë hapësire artistëve. Dhjetë librat e këtij botimi, copëza pikëpamjesh pasqyruese, janë një përzgjedhje e 100 Notes – 100 Thoughts, projekti i documenta-s 13 (2012), realizuar në bashkëpunim me shtëpine botuese gjermane Hatje Cantz.

Autorë: Ana Prvacki, Carolyn Christov-Bakargiev, Claire Pentecost, Critical Art Ensemble, Dinh Q. Lê, Etel Adnan, Francesco Matarrese, Group Material, Ian Wallace, Irina Aristarkhova, Jimmie Durham, Mario Garcia Torres

-

The idea behind this edition was induced by the context of covid-19 pandemic in a situation of isolation and social distancing. Bulëzat is a series of translation of texts from important author of contemporary thinking and theoretical discussion in the fields of art, philosophy and human sciences. The 2021-2022 edition is a dedicated to artists. Ten notebooks by authors from a wide range of disciplines were selected from the project 100 Notes – 100 Thoughts published by Hatje Cantz in the scope of documenta-s 13 (2012).

Authors: Ana Prvacki, Carolyn Christov-Bakargiev, Claire Pentecost, Critical Art Ensemble, Dinh Q. Lê, Etel Adnan, Francesco Matarrese, Group Material, Ian Wallace, Irina Aristarkhova, Jimmie Durham, Mario Garcia Torres